Print

Politiken: Ungdomsforsker: Unge, der får afslag på studieplads, kan opleve et fuldstændigt identitetstab

Politiken 26.7.2019

Af: Dorte Hygum Sørensen

I dag er der for en del unge rigtig mange overvejelser og for nogles vedkommende også bekymringer og angst forbundet med det at skulle vælge. Mange er uafklarede. I 1990'erne kaldte man det søgende og afprøvende. I dag er det ikke forbundet med noget positivt. 

Noemi Katznelson er forsker og leder af Center for Ungdomsforskning. Jeg ringer til hende for at få svar på, om unges tanker om uddannelsessystemet har ændret sig, og hvordan et afslag opleves i dag.

»Hvis vi generaliserer, var der i 1990'erne en forestilling om, at der var højt til loftet i uddannelsessystemet og mange muligheder. Relativt omkostningsfrit kunne man ose rundt i uddannelsessystemet. Til gengæld tænkte man, at kravene på arbejdsmarkedet var meget høje, at der var lavt til loftet på arbejdsmarkedet«, siger Noemi Katznelson og tilføjer:

»I dag er uddannelsessystemet et sted, hvor der er masser af regler og stopklodser, lavt til loftet og meget pres på. Til gengæld er arbejdsmarkedet nu et sted, hvor man mere kan få lov til at prøve nogle ting af. Der er højt til loftet, der kan du være innovativ og prøve dig selv af«.

Lagt online 20.08.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!