Print

Politiken: Udsatte elever vil drukne i kommunale budgetter

Politiken 10.05.2017

Af: Pernille Mainz og Solveig Wisbech

Hvis den ny forberedende grunduddannelse alene forankres i kommunerne, kan det gå ud over kvaliteten og de unge, mener ekspertgrupppemedlem og formand for Udannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan om det udspil til en reform af de forberedende udannelsestilbud, som regeringen præsenterede onsdag formiddag.

Uddannelsesforbundet organiserer lærere og ledere på produktionsskoler og voksenuddannelsescentrene, og forbundet undrer sig over, at regeringens udspil går direkte i mod anbefalinger, som kommer fra den ekspertgruppe, regeringen har nedsat.

Ekspertgruppen præsenterede forslagene til reformen i februar, og den understregede, at det var vigtigt, at den nye grunduddannelse blev forankret i staten. Men i stedet for har regeringen valgt, at landets 98 kommuner entydigt får ansvaret.

Det er problematisk, mener Noemi Katznelson, medlem af ekspertrådet og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet i København. Hun er bekymret over, at den forberedende grunduddannelse bliver en del af de kommunale budgetter.

»Problemet er, at området lokalt vil blive opvejet mod andre store områder som børne-, ældre- og skoleområdet, og det risikerer derfor at drukne. Det bekymrer mig, fordi det vil ramme de unge«, siger Noemi Katznelson.

Læs hele artiklen her

Lagt online 29.05.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!