Print

Politiken: Uddannelsesministeren - Den er helt gal med unges ensomhed

Politiken 01.07.20

Af: Anja Søndergård

Unge i 9. klasse oplever et støre pres end før. Minister for uddannelse og forskning mener, at hele samfundet har et ansvar.

Lyden af endnu et like på Instagram, synet af en karakter eller en bid for meget af kaloriefyldt chokolade fylder mere end nogensinde før for elever i 9. klasse. Hver tredje pige føler sig ofte eller hele tiden stresset af alt det, som ungdomslivet i dag indebærer. Det fremgår af en ny rapport fra Børns Vilkår, som Politiken har beskrevet de seneste dage. Men problemet begrænser sig ikke til folkeskolen, for mistrivslen fortsætter videre i uddannelsessystemet. Det vurderer Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Hun mener, at der er brug for politisk at sætte ind, så uddannelsessystemet som helhed skal gøres mindre præstationsorienteret.

Lagt online 06.07.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!