Print

Politiken: Teenagere tager færre sexchancer end deres ældre kammerater

07.09.2015 Politiken

Af: Kristian Trojaborg

En ny undersøgelse foretaget af YouGov blandt 500 unge mellem 15-24 år for Sex og Samfund viser blandt andet, at 4 ud af 10 unge mellem 20-24 år er parate til at hoppe i kanen med en ny partner, også selvom derikkeer noget kondom. Blandt teenagerne mellem 15 og 19 år er det dog kun halvt så mange, altså 2 ud 10, som er parate til at tage chancen. Niels Ulrik Sørensen, souschef og forskningsleder hos Center for Ungdomsforskning, giver forskellige bud på denne tendens, og udtaler blandt andet til Politiken:

"Det kan også være fordi, der er ændrede normer med seksualitet blandt de yngre - at man ikke skal smitte andre og sig selv. Der har været rigtigt meget fokus på seksuelt overførte sygdomme, hvor der i nogle år var en tendens til, at det at være seksuelt aktiv i nogen grad kunne trumfe risikoen for seksuelt overførte sygdomme..."

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside


 Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside | 07.09.2015

Lagt online 09.09.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!