Print

Politiken: Stræbsomme, tilpasningsvillige, kontrollerede - portræt af generation 95

Politiken, Magasinet 15.06.2015

Af: Morten Hjortshøj og Lotte Thorsen

På en måde er det at være 20 år, som det altid har været. Men noget er alligevel særligt for den generation, der er født i 1995: De har forstået, hvad der skal til for at lykkes.
Politikens Magasinet beskriver, med udgangspunkt i interviews med en række unge førstegangsvælgere, en ny generation, der ofte har et meget specifikt mål med tilværelsen. Noemi Katznelson, der lige nu forsker i det, hun kalder "generationens stoledans", udtaler til Politiken:

"Der er den, der kæmper med arme og ben for at få det til at lykkes. Og der er dem, der giver op. Men baggrundstæppet har de til fælles." Hun fortsætter og forklarer:

"Man kan komme til at se vildt godt ud, klare sig strålende og blive en succes. Men det kan også være, at det ikke sker. Og det er op til dem selv. Det er derfor, de er så præstationsorienterede."

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside


Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside | 15.06.2015

Lagt online 19.06.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!