Print

Politiken: Politisk kamp at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Politiken 25.10.2017

Af: Mette Dalgaard

Siden 1960'erne har de unges interesse for at uddanne sig til murere og malere været på retræte. Trods klar politisk ambition om flere med flair for et håndværk og en årrække med politiske tiltag står rekrutteringen stadig stille.

I en spørgeskemaundersøgelse fra 2016 har et forskerhold fra Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet spurgt 1.608 danske gymnasieelever, hvorfor de har valgt at gå efter huen med der røde bånd. Her svarer de fleste, 72 procent, at de har valgt gymnasiet, fordi det er er en god fremtidssikring. 37 procent svarer, at de skal bruge en studentereksamen til den videregående uddannelse, de gerne vil ind på, mens 30 procent svarer, at de har valgt gymnasiet for at blive ældre og mere modne, inden de skal træffe et valg om retning.

»De unge vælger ikke gymnasiet på grund af de sjove fester, men tager en studentereksamen fremfor en erhvervsuddannelse, fordi de ønsker at tegne en forsikring for fremtiden. Der er hele tiden store skift på arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet, og det skaber en enorm usikkerhed blandt de unge«, siger Noemi Katznelson, forskningsleder på Center for Ungdomsforskning.

Læs hele artiklen her

Lagt online 26.10.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!