Print

Politiken: Kønnet styrer stadig unges studievalg

Politiken 19. maj 2016

19052016_Politiken_Kønnet styrer stadig unges studievalg_Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard.

Af: Kirsten Nilsson

Studievalg cementerer det kønsopdelte arbejdsmarked. Det er stadig sådan, at Mads bliver maskinmester, mens Sanne bliver sygeplejerske. På trods af årtiers debat om det kønsopdelte arbejdsmarked flytter unges studievalg sig kun langsomt. Mette Lykke Nielsen, lektor ved Center for Ungdomsforskning og forsker i køn og unges uddannelsesvalg, udtaler til Politiken:

"Unge vælger det, der føles som et naturligt valg, og derfor kræver det meget, hvis de skal lave et atypisk uddannelsesvalg, for så skal de vælge noget, som strider mod det, som deres omgivelser typisk forstår som naturligt for en pige eller en dreng,"

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 25.05.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!