Print

Politiken: Jørgen Rousing hjælper sine elever fra kontanthjælp til uddannelse og arbejde

Politiken 19.06.20

Af: Renna Agger

Nu afsløres vinderne af særpriserne i Politikens Undervisningspris. Jørgen Rousing vinder for at at løse en vigtig samfundsopgave.

[...]

Selv om Jørgen Rousing Jørgensen selv prøver at tale sin egen rolle ned, har fagpanelet for ungdomsuddannelser ikke været i tvivl om, at han skulle honoreres med en særpris på 25.000 kroner. Den får han, siger de, for at løse en vigtig samfundsopgave.

»Vi har borgere i Danmark, som vitterligt har mistet troen på, at uddannelse er noget for dem. Samtidig lever vi i et samfund, hvor uddannelse er uomgængeligt for at klare sig godt. Derfor ligger der en enorm samfundsmæssig opgave i at vende deres syn på sig selv og formå at give dem tro og stolthed i rejsen fra ufaglært til faglært«, siger Noemi Katznelson, som er centerleder på Center for Ungdomsforskning og sidder i det faglige panel.

Lagt online 06.07.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!