Print

Politiken: Hver fjerde elev i 8. klasse er uegnet til uddannelse

Politiken 26.02.2016

Af: Pernille Mainz

Mere end hver fjerde elev - eller 27 procent - i 8. klasse bliver erklæret 'ikke uddannelsesparat' til en ungdomsuddannelse efter 9. klasse. Det viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet. Sidste år var tallet 25,8 procent. Eleverne har dermed ikke de »faglige, personlige og sociale forudsætninger«, der ifølge vurderingen skal til for at starte på en ungdomsuddannelse. Samtidig viser tal fra ministeriet, at hver femte elev stadig ikke har en ungdomsuddannelse, syv år efter at de er blevet færdige med grundskolen.

Centerleder hos Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, udtaler til Politiken:

"Så mange burde ikke være ikke-parate. Præcis hvorfor er svært at svare på, fordi det er vanvittig komplekst. Et bud er, at der er for mange grupper af unge, som folkeskolen ikke har nok forventninger til. Grupper, der har meget fravær eller sociale problemer, eller som har ordblindhed, der ikke opdages«, siger hun og peger på en anden mulig årsag:

"Kravene for at komme ind på ungdomsuddannelserne er øget. Feltet har flyttet sig, og det betyder, at også de stille piger nu marginaliseres. Samtidig er muligheden for at klare sig ved at få faglært arbejde forsvundet. Så skolens opgave er blevet til en anden: at få alle med."

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 02.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!