Print

Politiken: Hver 6. står uden uddannelse 10 år efter skolen

Politiken 29.05.2015

Af: Jacob Fulgsang, uddannelsesredaktør

1 ud af 6 unge har 10 år efter skolen hverken studenterhue eller svendebrev, og de fleste af dem kan se frem til et liv på overførselsindkomst. Det viser en undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har udført. 17,7 procent af dem, der afsluttede grundskolen i 2004, var i 2014 hverken i uddannelse eller havde fuldført en uddannelse. For den gruppe er risikoen for at havne på kontanthjælp 10 gange større end for elever, der tager en uddannelse efter grundskolen.

Centerleder hos Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, udtaler til Politiken:

"Der er ikke noget nu, som tilsiger, at det her bliver anderledes. Der er gjort en masse siden 1993. Men vi mangler nogle svar, som rækker ud over uddannelse. Det er ikke kun fordi uddannelsessystemet ikke lykkedes. Der er også sociale problemer, som ikke kan løses med uddannelse..."


Hele artiklen kan læses i Politiken, side 9 | 29.05.2015

Lagt online 01.06.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!