Print

Politiken: Gymnasier får færre penge per elev end i Mexico

Politiken 06.01.2016

Af: Cecilie Lund Kristiansen og Jacob Fuglsang

Danske gymnasier og erhvervsuddannelser har færre penge per elev end gennemsnittet i OECD og lander samlet på en 24.-plads efter lande som Mexico og Slovenien. Mens Danmark ligger over OECD-gennemsnit på en opgørelse over de enkelte landes udgifter til ungdomsuddannelser som andel af BNP, tager vi et ordentligt dyk ned ad listen, hvis antallet af elever tages med i regnestykket. Det viser en analyse fra tænketanken Kraka.

Cefu-forsker Arnt Vestergaard Louw udtaler til Politiken:

"Institutionerne er jo afhængige af deres driftsbudget. De er mere eller mindre selv ansvarlige for, hvordan de fordeler pengene, men det er klart, at jo større en pose de har, vil det alt andet lige give mere kvalitet i kerneydelsen på skolen." Han beskriver yderligere hvordan han oplever, at uddannelsesinstitutionerne løber stærkere og stærkere for at sikre kvaliteten.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 13.01.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!