Print

Politiken: Gymnasieelever tør ikke række hånden op i timerne

Politiken 25.01.2016

Af: Pernille Mainz og Katinka Bundgård Fals

I forlængelse af Ritzaus artikel om gymnasieelevers frygt for at deltage i undervisningen, hvor Cefu-leder Noemi Katznelson blev interviewet, har Politiken bragt et længere interview med Noemi. Artiklen tager udgangspunkt i en undersøgelse, der viser at hver tredje gymnasieelev er bange for at række hånden op i undervisningen af frygt for at sige noget, der kan påvirke deres karakter negativt.

Ifølge Noemi er læringskulturen ved at tippe. Traditionelt har uddannelserne skulle gå på to ben: et præstationsben med karakterer og et læringsben.

"Der skal være en balance i de to ting, men nu har karakterbenet spændt ben for læringsbenet. Det er alvorligt, fordi det er farligt for elevernes motivation og for nogle af elevernes helbred"

Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside

Lagt online 27.01.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!