Print

Politiken: Færre søger ind på de fire største velfærdsuddannelser

Politiken 5. juli 2021

Af: Anders Rytoft Mortensen & Freja Søgaard

På alle de fire største velfærdsuddannelser er der i år nedgang i ansøgertallene. Det bekymrer flere aktører, der peger på fokus på dårlige lønforhold som en mulig årsag.

Årets ansøgertal, der blev offentliggjort 5. juli, tyder ikke på, at hverken sygeplejerske-, folkeskolelærer-, socialrådgiver eller pædagoguddannelsen bliver overrendt i den nærmeste fremtid. 

[...]

»85 procent af de unge svarer, at mulighederne for et godt job betyder noget for deres valg af uddannelse. Og hvis de på den anden side af en uddannelse kan se, at der er dårlige og stressede arbejdsforhold, så ryger det ind i den samlede ligning«, siger Noemi Katznelson, centerleder ved Center for Ungdomsforskning. 

Lagt online 25.07.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere