Print

Politiken: Færre søger ind på de fire største velfærdsuddannelser

Politiken 5. juli 2021

Af: Anders Rytoft Mortensen & Freja Søgaard

På alle de fire største velfærdsuddannelser er der i år nedgang i ansøgertallene. Det bekymrer flere aktører, der peger på fokus på dårlige lønforhold som en mulig årsag.

Årets ansøgertal, der blev offentliggjort 5. juli, tyder ikke på, at hverken sygeplejerske-, folkeskolelærer-, socialrådgiver eller pædagoguddannelsen bliver overrendt i den nærmeste fremtid. 

[...]

»85 procent af de unge svarer, at mulighederne for et godt job betyder noget for deres valg af uddannelse. Og hvis de på den anden side af en uddannelse kan se, at der er dårlige og stressede arbejdsforhold, så ryger det ind i den samlede ligning«, siger Noemi Katznelson, centerleder ved Center for Ungdomsforskning. 

Lagt online 25.07.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere