Print

Politiken: Det stille ungdomsoprør: Unge drømmer stadig om at komme ind på kunstskolerne

  Politiken 06.04.2017

06042017_Politiken_Det stille ungdomsoprør Unge drømmer stadig om at komme ind på kunstskolerne
Foto: Tine Hvolby

Af: Alexander Jonassen

I disse uger får flere tusinde unge opfyldt et brændende ønske eller knust drømmen. På mange kunstneriske uddannelser sidder de lige nu og bladrer igennem stakkevis af ansøgninger. Og meget tyder på, at stakken ikke vil blive mindre i fremtiden, selv om skiftende regeringer i flere år har opfordret til mere målrettethed.

Gennem de sidste ti år har skiftende regeringer ellers forsøgt at gøre de unge mere målrettede i deres uddannelsesvalg ved hjælp af utallige reformer og besparelser. Men siden 2007 har antallet af ansøgere og optagne på musikkonservatorierne, kunstakademierne, Statens Scenekunstskole og på Filmskolen været stort set uændret.

- "Man skulle tro, at der var sket en stærkere arbejdsmarkedsorientering blandt de unge, men faktisk vælger langt de fleste unge deres uddannelse ud fra, hvad der interesserer dem", siger Noemi Katznelson, der er professor mso og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet i København.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside (abonnement påkrævet)

Lagt online 10.04.2017 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!