Print

Politiken: Blåt gymnasieudspil er gift for hf

04.04.2016

05042016_Blåt gymnasieudspil er gift for hf
Foto: Mads Nissen.

Af: Pernille Mainz og Jacob Fuglsang

Der er ikke mange positive toner i forårsluften, når det kommer til den del af regeringens kommende gymnasieudspil, der omhandler hf. Præcis hvad regeringen har tænkt sig med den 2-årige ungdomsuddannelse, har indtil nu været uvist. Men Politiken erfarer, at regeringen - på linje med stx, hhx og htx - ønsker et adgangskrav på karakteren 4 i snit i dansk og matematik fra grundskolen for at komme ind på hf - med mulighed for at komme ind via en samtale.

Noemi Katznelson, der er uddannelsesforsker og forskningsleder på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet i København, ser et adgangskrav på 4 til hf som et opgør med »den second chance, som hf er i dag«.

"Det vil bremse de unge, der er udfordret på forskellige måder i at få den mulighed. Politikerne må svare på, hvad de unge så skal. Hvis man forestiller sig, at de af sig selv søger over på erhvervsuddannelserne, er det næppe med den største motivation"

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!