Print

Podcast 'Læremesters Væktøjskasse': Den rummelige arbejdsplads

Den rummelige arbejdsplads er bedre i stand til at fastholde lærlingene end arbejdspladser, der ikke er rummelige. Kan det passe? Og hvis ja, hvad skyldes det? Og hvad kendetegner den rummelige arbejdsplads? 

Disse spørgsmål foldes ud i podcasten 'Læremesters værktøjskasse' i episoden 'Den rummelige arbejdsplads'. I episoden besøges Jacob Jørgensen, Lammehave, hvor de ansatte alle sammen har særlige behov. En grundlæggende filosofi hos Jacob er, at alle kan noget, og Jacob fortæller bl.a., hvordan han finder frem til de ansattes styrker.

Gæst i studiet er Arnt Vestergaard Louw, som er lektor på Center for Ungdomsforskning. Arnt peger på, hvorfor den rummelige arbejdsplads er bedre i stand til at fastholde, og han fortæller om den nærmeste udviklingszone som et godt værktøj til at bygge videre på det, lærlingene allerede kan og derved hele tiden skabe succesoplevelser. 

Endelig medvirker Isabel Svane El Said, der er i lære som planteskolegartner. Isabel har personlige erfaringer med rummelighed og mangel på rummelighed, som hun åbenhjertigt deler med lytterne. 

Lagt online 17.01.2024 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!