Print

Perfekt eller tabt på gulvet

Fyens Stiftstidende 16.05.2015

Af: Kristina Lund Jørgensen

Gabet vokser mellem de udsatte unge, som i stigende grad kæmper med ensomhed, misbrug og et liv uden eget tag over hovedet, og de unge, der scorer 12 i skolen og suser gennem uddannelsessystemet. Det viser rapporten 'Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?'

Niels Ulrik Sørensen, der er forsker hos Center for Ungdomsforskning, og én af forfatterne bag rapporten, peger på, at udviklingen blandt andet skal ses i lyset af, at samfundet i dag er præget af en præstationskultur. Med denne følger desværre, at dem, der ikke kan honorere blandt andet skærpede krav til optagelse på en uddannelse, risikerer at blive sendt mod en stadig mere udsat position i samfundet.

"Når man falder uden for uddannelsessystemet, mangler man et spor at gå ad. Uddannelsen giver retning og mening i livet, og det må man selv skabe, når man står udenfor."


Hele artiklen kan læses i Fyens Stiftstidende, side 10 | 16.05.2015

Lagt online 21.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!