Print

På vej ind i politik

Flensborg Avis, 08.05.14

Af Bine Madsen

Mange unge vil gerne være med til at gøre verden bedre gennem politisk arbejde, men de ved ikke altid, hvordan de kommer i gang. Ny undersøgelse viser, at de politiske ungdomspartier kunne udvide medlemsskaren med enkle midler

Spørgsmålet er så, hvordan man omsætter interessen til engagement.

For selvom landets politiske ungdomspartier de seneste år samlet set har oplevet en stigning i medlemstallet, er det stadig de færreste unge, der har indløst et partipolitisk medlemskort.

Men det ER muligt at engagere flere, mener lektor på Center for Ungdomsforskning, Niels-Henrik M. Hansen, der står bag den nye rapport.

-De ungdomspolitiske partier er i forvejen ret dygtige. De får faktisk flere medlemmer. Men vores undersøgelse viser, at der er flere forskellige ting, der motiverer unge til at blive aktive og hvis partierne formår at justere på de skruer, så er der potentiale for endnu flere medlemmer.

Læs hele artiklen her

 Læs rapporten "Unges motivation for politisk deltagelse" her

Lagt online 09.05.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!