Print

Noemi Katznelson på Marienborg med oplæg om børn og unges trivsel

Professor og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, Institut for Kultur og Læring, AAU, fik den 14. november foretræde for partierne på Marienborg. Dagens emne var børn og unges mistrivsel. 

Magasinet Altinget har spurgt Noemi ind til sin oplevelse på Marienborg. Blandt andet udtaler hun: 

"Mit budskab var, at den stigende mistrivsel har mange årsager, men noget af det, som politikerne kan handle på, er den tempoforøgelse, vi ser, og det fokus på præstation og unges oplevelse af, at det er dem selv, der skal laves om for at tilpasse sig," forklarer Noemi Katznelson.

"Der blev lyttet og diskuteret. Det er på samme måde som med klimakrisen - mistrivsel er et vildt problem uden lette løsninger. Og derfor giver det rigtig god mening at samle, som statsministeren har gjort her. For det er ikke nemt at finde svar," siger hun.

Lagt online 24.11.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere