Print

Noemi Katznelson i Femina: 'Unges mistrivsel accelererer – nu vil forsker aflive sejlivet myte'

Femina Samfund, d. 15.10.22

Af: Sofie Olivia Mørch

Unge fortæller om hårtab, angstanfald og besvimelsesanfald. Mistrivsel kan i dag ramme alle, og derfor må vi ikke reducere problemet til at handle om forkælede ”12-talspiger”, mener forsker.

Som forsker leder man efter mønstre. Køn, social baggrund, klasse, geografisk placering. Det gjorde Noemi Katznelson også, da hun sammen med to kollegaer indsamlede data til en ny bog om mistrivsel blandt unge.

Men mønstrene var ikke sådan lige til at få øje på. Har man et ønske om at sætte årsagerne til den nye mistrivsel på formel, kan man ligeså godt spare sig selv tiden. For social baggrund betyder rigtig meget, men det forklarer langt fra den udsathed, vi ser i dag. Den kan du ikke sætte på formel, siger Noemi Katznelson.

– Det kan du lige så godt droppe, det kan man simpelthen ikke, siger hun.

Og dét siger faktisk rigtig meget, fortsætter hun. Det siger nemlig noget om, hvor bredt mistrivslen rammer, siger hun.

Det er også en af de ting, som det nye forskningsprojekt ’Mistrivsel i lyset af tempo, præstation og psykologisering’ fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet viser.


Læs hele artiklen her

Lagt online 01.11.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!