Print

Noemi Katznelson i Deadline

DR2 Deadline 07.05.20

Skaermbillede 2020 05 18 Kl 123623

Professor og leder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, deltog den 7. maj 2020 i Deadline på DR2 til en snak om skolernes genåbning og det sociale afsavn hos ungdommen under corona-krisen. 

"Der har været to fortællingerne fremme. Den ene er den løftede pegefinger: 'I opfører jer ikke ordentligt i det offentlige rum'. Det er ungdommen som problem. Den anden er fortællingen om, at de unge er meget sårbare, og at det er farligt at lade dem blive derhjemme, fordi de kommer til at mistrives. Jeg blev faktisk lidt bekymret over den type formulering. Det er vigtigt, at vi som samfund får sendt de unge tilbage i skolen med en fortælling om, at det ikke er fordi, vi er bange for, de går i stykker. Vi er også med til at producere fortællinger om unge, der er ved at gå i stykker hele tiden og er så sårbare. Vi skal sende dem tilbage i skolen, fordi de skal tilbage og have fællesskab og venner, og ikke fordi de er ved at gå i stykker." 

Lagt online 18.05.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!