Print

Niels Ulrik Sørensen om sit første møde med kultklassikeren Christiane F

Den tyske kult-klassiker Christiane F. om et ungdomsliv med svigt, narkomisbrug og higen efter identitet bliver til en ny serie på Viaplay. I den forbindelse har Niels Ulrik Sørensen, lektor og souschef ved Center for Ungdomsforskning, snakket med Midtjyllands Avis om, hvordan det var at vokse op med Christiane F.

Niels Ulrik Sørensen fortæller:

"Vi var en generation, der voksede op i skyggen af atombomben. Vi frygtede den udslettelse af alt liv på vores klode, som atombomben ville medføre. Det var den ydre frygt. Christiane F. belyste den udslettelse, vi kunne påføre os selv, hvis vi lod os forføre af stofferne. Frygten for ikke at kunne stå imod og havne på gaden. Det var den indre frygt. Men samtidig ramte Christiane F. plet i sin beskrivelse af en ungdomsgeneration, der manglede håb og noget at tro på."

Læs det fulde interview i Midtjyllands Avis, 6. marts 2021, sektion 2, side 3

Lagt online 12.03.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere