Print

Niels Ulrik Sørensen om sit første møde med kultklassikeren Christiane F

Den tyske kult-klassiker Christiane F. om et ungdomsliv med svigt, narkomisbrug og higen efter identitet bliver til en ny serie på Viaplay. I den forbindelse har Niels Ulrik Sørensen, lektor og souschef ved Center for Ungdomsforskning, snakket med Midtjyllands Avis om, hvordan det var at vokse op med Christiane F.

Niels Ulrik Sørensen fortæller:

"Vi var en generation, der voksede op i skyggen af atombomben. Vi frygtede den udslettelse af alt liv på vores klode, som atombomben ville medføre. Det var den ydre frygt. Christiane F. belyste den udslettelse, vi kunne påføre os selv, hvis vi lod os forføre af stofferne. Frygten for ikke at kunne stå imod og havne på gaden. Det var den indre frygt. Men samtidig ramte Christiane F. plet i sin beskrivelse af en ungdomsgeneration, der manglede håb og noget at tro på."

Læs det fulde interview i Midtjyllands Avis, 6. marts 2021, sektion 2, side 3

Lagt online 12.03.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere