Print

Nemmere end aldrig før at snyde sig til det gode billede

BT.dk 12.03.2015

Af: Amalie Holm

Det er nemmere end aldrig før, at snyde sig til det gode billede. Amalie Holm fra Eurowoman er gået på opdagelse iblandt de apps, der kan retouchere billeder og forskønne ens selvbillede. Niels Ulrik Sørensen, souschef og forskningsleder hos Center for Ungdomsforskning, er blevet adspurgt omkring fænomenet omkring, at unge forandrer deres udseende med disse apps.

"Noget af det, vi kan se hos unge i dag er, at de måler sig på nogle andre standarder end tidligere. Perfektion er ikke længere et ideal, som er forbeholdt de få, nu oplever man i stigende grad, at det perfekte er normen." Han forsætter dog: "... de fleste unge ved jo godt, at man kan retouchere sig selv og sætte sig selv i scene, så det er de fleste i stand til at forholde sig kritisk til. Alligevel kan det skabe en følelse af ikke at slå til."

Niels Ulrik Sørensen er dog ikke decideret bekymret for denne type apps:

"Det er ikke selve den type apps, som er bekymrende, men mere den kultur, der ligger bag, og som nogle skal have hjælp til at distancere sig fra. De er derfor mere et symptom på fokus på udseende og på præstationer, som mange unge har i dag. Der vil opstå modtendenser og modkulturer, hvor nogle vil finde det latterliagt at ændre sit udseende på den måde, men jo mere adgangs man har til den teknologi, jo mere vil forestillingen om det perfekte udvikle sig."

Læs hele artiklen på BTs hjemmeside


Hele artiklen kan læses på BTs hjemmeside | 12.03.2015

Lagt online 25.03.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!