Print

Motivation skaffer udsatte unge uddannelse

Arbeidsliv i Norden 14.04.2015

Af: Marie Preisler

Noemi Katznelson, centerleder på Center for Ungdomsforskning, er blevet interviewet af fagbladet Arbeidsliv i Norden omkring, hvordan man med understøttelse af unges egen indre motivation, kan få de unge i uddannelse. Unge er i dag klar over, at uddannelse er meget vigtigt, men der er dog en forholdsvis stor gruppe, som hverken har uddannelse eller job. Alle nordiske lande har derfor diverse indsatser og projekter, der skal få unge uden uddannelse i gang med uddannelse. Noemi Katznelson udtaler:

"Den unges motivation har signifikant betydning for, om det lykkes at få en uddannelse, og i dag ved unge godt, at det er vigtigt, at få en uddannelse. Alle unge har en høj grad af ydre motivation for uddannelse. Til gengæld mangler mange udsatte unge indre motivation, og denne indre motivation er det nødvendigt at understøtte".

Hele artiklen kan læses på Arbeidsliv i Nordens hjemmeside


Hele artiklen kan læses på arbeidslivinorden.org | 14.04.2015

Lagt online 15.04.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!