Print

Metroxpress: 16-årige Tobias går i nattøj på gymnasie hver fredag

Metroxpress 23.12.2016

 23122016_Metroxpress_16-årige Tobias går i nattøj på gymnasie hver fredag

Foto: Sophie Himmelstrup

Af: Sophie Himmelstrup

Hver fredag tager Tobias nattøj på i skole for at gøre op med nutidens skønhedsidealer og karakterræs. Og han er ikke alene om projektet. I starten af december oprettede Tobias sammen med et par elever fra hans klasse gruppen "Nattøj om fredagen" på Facebook, og nu er mere end 270 elever rundt om i landet blevet medlem.

- "Vi har oprettet gruppen, fordi der er et stort pres fra samfundet og skolerne om, at vi skal yde 110 % hele tiden. Og det er et stort pres, der kan gøre os unge stressede. Selvfølgelig skal vi være dygtige, men vi burde også give ungdommen frihed", siger Tobias, der ikke kun er imod karakterræset. Han protesterer også imod nutidens skønhedsidealer og tøjpres.

Maria Bruselius-Jensen, lektor på Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, nikker genkendende til de unges oplevelse af præstationspres:

- "De unge i dag oplever både pres for at få en uddannelse med de bedste karakterer og et pres for at være perfekte og have perfekte kroppe", siger Maria Bruselius-Jensen, der oplever de unges nattøjs-projekt som en søgen efter et fælles projekt, hvor de vil finde fælles værdier.

Læs hele artiklen på Metroxpress

Lagt online 23.12.2016 af Petrine Fahnøe Kristensen

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!