Print

Maria Bruselius-Jensen i Deadline

DR2 Deadline 28.04.20

Maria I Deadline

Lektor ved Center for Ungdomsforskning, Maria Bruselius-Jensen, medvirkede den 28. april i Deadline på DR2. Marie Bruselius-Jensen, der bl.a. forsker i unges deltagelse i civilsamfundet, kommenterede i indslaget den norske sundhedsminister, Bent Høies, tale til ungdommender nu er gået viralt. 

Ifølge Maria Bruselius-Jensen anerkender sundhedsministerien, at de unge kan have en særlig stor oplevelse af, at den sociale isolation har betydning for deres hverdag:

"For de unge er tiden meget mere intensiv, og derfor kan de også godt opleve, at de taber meget mere, når det er en sommer, der nærmest bliver sprunget over," fortæller Maria Bruselius-Jensen. Samtidig minder sundhedsministeren i talen resten af samfundet om, hvad ungdomslivet er for en tid:

"Nu ved jeg ikke, hvad retorikken har været i Norge, men herhjemme kunne man godt forestille sig, at det kunne være fint at få et blik på, hvad det er forskellige samfundsgrupper taber i den her tid, så man måske kunne arbejde med at få en anden forståelse af, hvorfor de unge har så meget lyst til at mødes, og hvad det er, de faktisk giver afkald på," fortæller Maria Bruselius-Jensen til Deadline.

Lagt online 30.04.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!