Print

Magisterbladet: Unge har ikke tiltro til politikernes klimaløsninger

Magisterbladet 21.08.2019

Af: Rasmus Lauge Hansen

Vi hører det hele tiden. Det er nu, vi skal gøre noget, hvis vi skal redde klimaet. Men politikerne ønsker ikke at gøre noget. Det mener mange studerende i hvert fald.
Hver fjerde af de studerende i Dansk Magisterforenings nye studieundersøgelse svarer, at de ikke har tiltro til, at politikerne ønsker at gøre noget for at forbedre klimaet. Samtidig er otte ud af ti helt eller overvejende enige i, at klima er det vigtigste politiske emne for dem.

Det overrasker Maria Bruselius-Jensen, lektor på Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, at så mange unge prioriterer klimaet.

”Det er første gang, at jeg har set det så udtalt, at de unge mener, at klima er det vigtigste område. I en tid, hvor der er så mange politiske problematikker som eksempelvis arbejdsmarkedet og indvandring, så er det alligevel ret vildt”, siger hun.

Lagt online 28.08.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!