Print

Magasinet Friskolen: De unges trivsel under corona er et broget billede

Friskolen 10. maj 2021

Af: Ulla Hinge Thomsen

Corona-nedlukningerne har ikke bare skabt udfordringer for, men også mange historier om, de unge: De har (ikke) samfundssind. De fester. De er ensomme. Men hvordan har de egentlig haft det? Meget forskelligt viser det sig. 

[...]

"Der har kørt nogle stereotype, kollektive fortællinger om de unge i coronatiden, som har været meget ensidige - der har været noget rigtigt i dem, men de har også været for generaliserende," siger Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet Campus København.

Hun har sammen med en kollega set på den forskning, der er foretaget i de unges trivsel under corona, herunder en rapport fra Rambøll, bestilt af Egmont Fonden, udgivet i august 2020. Den viser, at 13 procent af de unge mener, deres liv er blevet værre under corona, 12 procent mener, det er blevet bedre, og 75 procent synes samlet set, hverken livet er blevet værre eller bedre.

[...]

"Der er en stor gruppe, som har været i krise. De har fået lukket deres ungdomsliv ned, det har været træls at undvære hinanden, og motivationen har været ramt for mange. Men det er også en mulighed for at opleve, at man som ung godt kan komme igennem en krise - sammen," siger professoren, som mener, det er vigtigt at skelne mellem mistrivsel og naturlig krisereaktion: " Vi får ikke fat om nældens rod, når vi kalder det, den brede gruppe af unge oplever, for mistrivsel. Ordet placerer problemet hos den unge selv, som noget næsten sygeligt.

Lagt online 21.05.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!