Print

Lederstof.dk: Passer du på dine unge medarbejdere, leder?

Lederstof.dk udgivet af lederne 11. august 2021

Af: Natasja Isabella Andersen

Fere og flere nyuddannede unge oplever mental mistrivsel i deres første job. Men hvordan passer du godt på dine unge medarbejdere? En tillidsfuld relation er et godt sted at starte.

[...]

»Der er et stort pres på unges første job i dag, fordi det første job for mange opleves som indikator for, om man kommer til at ”lykkes i livet”. Det er altså ikke kun et professionelt pres på det første job, men også et eksistentielt pres på, at man skal lykkes,« siger forsker Mette Lykke Nielsen.

[...]

»Vi ser en klar tendens til, at de nyuddannede ikke har lyst til at være ”til besvær” – de har svært ved at stille spørgsmål, vise usikkerhed eller udstille deres manglende viden,« siger hun.

[...]

Det særlige ved den generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu, er den vanvittigt store betydning, vi tillægger arbejde som det sted, man skal vise sit værd som menneske, forklarer Mette Lykke Nielsen.

 

Lagt online 12.08.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere