Print

Kvinder hjælper kvinder til uddannelse, job og selvtillid

Berlingske, d. 11.10.2012

Af Steen A. Jørgenssen

Integration. Mentorprojekter, hvor danske kvinder hjælper nydanske, nedbryder fordomme og hjælper folk i job eller ind på en uddannelse.

Fartun fra Vollsmose fandt sit drømmestudie, den højtuddannede Asya endte med at gå ind i politik, og Schola fra Rwanda gennemførte sin SOSU-uddannelse og blev bedre til dansk.

Fælles for de tre kvinder, hvis historier kan læses her på siden, er, at de har deltaget i en såkaldt mentorordning, hvor frivillige, danske kvinder støtter og guider nydanske kvinder til for eksempel jobsøgning eller uddannelse.

Som seniorforsker beskæftiger Flemming Mikkelsen sig blandt andet med integration, etniske minoriteter og sociale bevægelser på Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet. Han forklarer, at arbejdsløshed og mangel på de rette netværk er nogle af de udfordringer, som nydanskere oftest møder. »Generelt er arbejdsløsheden større blandt flygtninge og indvandrere end blandt etniske danskere. Så en af de bedste og væsentligste ting, man kan gøre som samfund, er at få indvandrere i uddannelse eller arbejde.«

Læs hele artiklen her

Lagt online 15.10.2012 af Astrid Schrøder