Print

Kropsidealer og pornoficering skaber usikkerhed hos børn

Kristeligt Dagblad 21.01.2015

Af: Rikke Gustavsen

Børnetelefonen oplever en større kropsforskrækkelse end tidligere blandt de børn og unge, der kontakter dem. Kristeligt Dagblad beskriver, hvordan børn og unge har svært ved at navigere i de kropbilleder, som reklamer og populærkultur sender ud, og derfor kontakter de unge i stigende grad Børnetelefonen for at finde ud af, om der er noget galt med dem.

Niels Ulrik Sørensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning, udtaler til Kristeligt Dagblad: "Kroppen er i stigende grad blevet en arena for den identitet, det i stigende grad er op til den enkelte selv at skabe. Samtidig er der meget fokus på vindere i samfundet. Man skal helst være nummer et, ellers føler man sig ikke god nok. Konsekvensen er, at især de skrøbelige unge kan føle sig utilstrækkelige."


Hele artiklen kan findes i: Kristeligt Dagblad, side 2 | 21.01.2015

Lagt online 21.01.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!