Print

Kristeligt Dagblad: Vi ser 20'erne som de vigtigste år i vores liv

Kristeligt Dagblad 29.08.2019

Af: Nanna Schelde

Både i vores kultur og tænkemåde forherliger vi vores valg i ungdommen og ser dem som afgørende for hele livet. Når tusindvis af studerende på mandag tager hul på et nyt studieår, vil de samtidig begynde på et afgørende kapitel, som de vil tænke tilbage på resten af deres liv.

Lektor ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet Niels Ulrik Sørensen forsker i unges overgange og trivsel. Han ser på den ene side en klar tendens til, at man forherliger ungdommen og alt det, man gerne skal nå i den. Men samtidig er der en anden udvikling, som handler om, at de store valg, man træffer i 20’erne, ikke behøver at holde hele livet. Han siger:

”Unges forestilling om, hvad det vil sige at være voksen, er ret traditionel med fokus på uddannelse, job, partner og børn, men det er ikke noget, der sker i ét hug. Man er længere om at blive voksen end tidligere generationer, og valgene er mindre statiske. Mange ægteskaber og familier bliver opløst henad vejen, og karriebaner skifter kurs. Bedst som man på papiret er nået frem, smider man det hele igen for at begynde på ny – og i nogle tilfælde lever man nærmest en anden ungdom.”

 

Lagt online 06.09.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!