Print

Kristeligt Dagblad: Unge fra provinsen og landet har grund til at blive boende

Kristeligt Dagblad 20.07.20

Af: Thomas Kellermann Hansen

Selvom unge i stigende grad flytter fra landområder til byerne, kan man sagtens skabe en meningsfuld tilværelse i mindre befolkede områder med tætte lokale fællesskaber og trygge rammer. Det kan tilmed sikre en bedre balance i samfundet, hvis færre "klumper sig sammen", mener forsker.

[...]

Selvom enkelte ungdomsgrupper, herunder økokollektiver, søger fra by til land, bosætter langt de fleste unge sig stadig i byerne. Både på grund af muligheden for uddannelse, og fordi de i højere grad kommer fra hjem med forældre, der har uddannelser. Det kan være med til at skævvride den sociale demografi, siger Niels Ulrik Sørensen:

"Hvis de unge flyttede tilbage til landområderne efter endt uddannelse, ville der ikke være samme problem. Men når man først har været inde i byen, er det langtfra sikkert, at man flytter tilbage. Så risikerer landområderne at blive drænet for arbejdskraft, skattepenge og ressourcer. Det ville være en god idé for balancen i vores samfund, at vi i mindre grad klumpede os sammen de samme steder."

Lagt online 03.08.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!