Print

Kristeligt Dagblad: Unge, der bliver på hjemegnen, skal i højere grad forsvare deres bopælsvalg

Kristeligt Dagblad 24.10.2019

Af: Julie Høgholm

De seneste 10 år er antallet af unge, der flytter til de største danske byer, steget markant. Med den konsensusprægede forestilling om, at det gode ungdomsliv findes i storbyen, risikerer vi at usynliggøre de unge i landområderne.

(...)

Men selvom flere unge vælger byen til, er der også en gruppe, som i højere grad har blik for hjemstavnens positive ressourcer.

"For disse unge giver en tilværelse på landet en mulighed for at være tæt på deres familier, at indgå i kendte miljøer med de fritidsinteresser, som de værdsætter og finder tryghed i, eller at nyde den lokale natur for eksempel," siger Niels Ulrik Sørensen og fortsætter:

"Og det er jo ikke, fordi disse unge ikke gennemgår en udvikling. Det kan være, at de begynder på en ny læreplads eller et nyt arbejde eller flytter til nabobyen, hvor de skal til at skabe sig et nyt socialt netværk. Men så længe vi har en dominerende forestilling om ungdomslivet som en afsøgningsproces, hvor man som menneske skal bevæge sig både mentalt og geografisk, risikerer vi at usynliggøre de unge, der også afprøver nye ting, selvom de bliver på hjemstavnen."

Lagt online 29.10.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!