Print

Kristeligt Dagblad: Som 13-årig var Lea afhængig af sminke: Jeg gik med alt det makeup, der findes

Kristeligt Dagblad 27.02.2016

Af: Astrid Skov

Da Lea Frisdahl var 13 år, syntes hun kun, hun var pæn, når hun havde makeup på. Men uanset hvordan hun så ud i spejlet, hjalp det ikke på, hvor dårligt hun havde det indeni. Flere unge piger begynder tidligt at bruge makeup i dag, og det kan være et tegn på mistrivsel. En undersøgelse foretaget i England i 2014 af webshoppen Escentual.com viser, at unge britiske piger i gennemsnit begynder at gå med makeup allerede som 11-årige. Det er tre år tidligere end for 10 år siden.

Souschef ved Center for Ungdomsforskning, Niels Ulrik Sørensen, fortæller, at han ikke er kender til lignende undersøgelser i Danmark, men at unge generelt træder hurtigere ind i ungdomslivet:

"Ungdommen bliver længere, og barndommen bliver kortere. Børnene lærer tidligere at forholde sig aktivt til verden og sig selv. På den ene side ligger det i forlængelse af vores ønske om at ruste børnene til voksenlivet i det moderne samfund. På den anden side mister de også nogle år af barndommen."

Han advarer mod kun at se makeuppen som et tegn på mistrivsel:

"Hvis man ikke tør gå ud på gaden uden makeup, er det selvfølgelig et problem. Men hvad der er for meget og for lidt makeup handler jo i bund og grund om smag. Og hvem skal være dommer over det? På den anden side, så kan mistrivsel hos piger også være relativt usynlig. Mange piger vender tingene indad, når de mistrives. Så det er klart, at man skal være opmærksom på de her tegn."

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblads hjemmeside

Lagt online 02.03.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!