Print

Kristeligt Dagblad: Skam: Tv-serie bryder med unges idealer om det perfekte

Kristeligt Dagblad 24. august 2016

 

24082016_Kristeligt Dagblad_Skam: Tv-serie bryder med unges idealer om det perfekte             Foto: NRK

Af: Sara Maarup Thomsen

Den norske ungdomsserie "Skam" gør op med en følelse, mange unge bakser med. Skamfølelsen er del af en samfundstendens, hvor det at være god nok har rykket sig, siger leder af Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson.

"Skam" er lavet af NRK, den norske pendant til DR. Serien følger en gruppe af fem norske piger på et gymnasium i Oslo og er blevet voldsomt populær blandt især den unge målgruppe. Selvom målgruppen er 16-årige piger, og voksne kun spiller perifere biroller i serien, har også de ældre taget serien til sig.

Noemi Katznelson påpeger at det nærmest er blevet et bredt kulturelt træk, at det gennemsnitlige og normale ikke længere er godt nok:

"Vi poster ikke det, vi kunne være bedre til, på Instagram eller Facebook. Skam handler i høj grad om det, vi holder for os selv. Det, vi ikke deler."

 

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblads hjemmeside

 

 

 


Lagt online 22.09.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!