Print

Kristeligt Dagblad: Ny ungdomskultur hylder talent, men vrager viden

Kristeligt Dagblad 24.11.2016

24112016_Kristeligt Dagblad_Ny ungdomskultur hylder talent, men vrager viden

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto

Af: Morten Mikkelsen

I de seneste 10 år er der kommet langt større fokus på at udvikle særlige talenter blandt børn og unge. Men selvom det er blevet smartere og mere accepteret at være dygtig og ambitiøs, er klassiske begreber som viden og fordybelse udfordret. For disse kvikke og motiverede unge er uddannelse som vejen til en karriere ikke en given ting.

Til næste år udgiver en række forskere fra Center for Ungdomsforskning bogen "De topmotiverede unge" som et led i et stort forskningsprojekt, hvor de har studeret unge, som er ekstra motiverede og fokuserede:

"Vi har undersøgt de unge, som virkelig brænder for en sag, som giver sig 110 procent og bliver hjemme fra festerne. Nogle af dem arbejder sig fremad ad de velkendte uddannelses- og karriereveje, men det er karakteristisk for denne ungdomsgeneration, at der er en ny og anderledes snitflade mellem, hvad der er uddannelse, arbejde og fritid, og mellem, hvad der er viden, og hvad der er følelser," siger Noemi Katznelson, professor og centerleder ved Center for Ungdomsforskning.


Læs hele artiklen på Kristelig Dagblads hjemmeside

 

Lagt online 01.12.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!