Print

Kristeligt dagblad: Med sin invasion og atomtrussel har Putin genskabt en verden, de unge ikke kendte

Kristeligt dagblad d. 10.03.22

Af: Rasmus Fahrendorff 

Generationen født omkring eller efter Murens fald har aldrig oplevet frygten for atomvåben. Der vil nu indfinde sig en realisme blandt de unge, mener flere iagttagere. 

[...]
Hvor de yngre årganges politiske og sociale engagement i de senere år i vid udstrækning har handlet om klimakamp og kampen 
for etniske og seksuelle minoriteters rettigheder, vil - og bør - der nu indfinde sig en helt anden og mere akut alvor. Det mener i hvert fald 29-årige Kuzma Pavlov Jensen, der er debattør og tidligere kandidat til Europa-Parlamentet for De Konservative.

[...]
Maria Bruselius-Jensen forsker i unge ved Center for Ungdomsforskning, der hører under Aalborg Universitet. Hun giver en karakteristik af en generation, der er bevidste om egne privilegier og som er vokset op i stor tryghed i en harmonisk og meget lidt konfliktfyldt tid. Men det er også en bekymret generation. 

Hun tror ikke, at klimadagsordenen og kampen for social retfærdighed vil forsvinde fra de unges bevidsthed, selv om der nu er krig i Europa, og Rusland truer med atomvåben.

”Nej, jeg tror egentlig, at de vil flette tingene sammen, og at der vil komme en masse frem i lyset af konflikten, som handler om køn, ulighed og polarisering. Ligesom krigen også har medført, at vi diskuterer gas og olie.”

Lagt online 14.03.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Videokatalog

Videokatalog

Gå på opdagelse i CeFUs videokatalog. Videoerne dækker CeFUs aktiviteter og forskning - herunder oplæg fra CeFUs konferencer og videoer om CeFUs forskningsprojekter.

Læs mere her
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!