Print

Kristeligt Dagblad: Manglende alternativer sender udsatte unge til væresteder

23.03.2016

05042016_Manglende alternativer sender udsatte unge til væresteder
Foto: Thomas Vilhelm / Scanpix Denmark.

Af: Simon Muff Enevoldsen

For mange mennesker vil det lokale værested for socialt udsatte være et sted, hvor der ikke er de store fremtidsperspektiver for brugerne - det er det sidste stop. Sådan forholder det sig imidlertid ikke altid.

En ny undersøgelse, som Kirkens Korshær, KFUM's Sociale Arbejde og Blå Kors har foretaget af 57 væresteder, viser, at 14 procent af brugerne, svarende til hver syvende, er mellem 18 og 29 år, og det er bekymrende, mener organisationerne. Værestederne er nemlig slet ikke tiltænkt de unge i den aldersgruppe, slår rapporten fast.

Grunden til, at en så forholdsmæssig stor del af brugerne på værestederne er unge mennesker, skyldes ifølge Noemi Katznelson, centerleder ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, også manglende tilbud til den gruppe.

"De har ikke andre alternativer. Vi ser desværre en stigning i antallet af unge på kanten af det danske samfund, og det kan man se resultatet i undersøgelsen som et udtryk for. Det er unge, hvis strategi er, at de tror, de kan klare sig selv, og når de finder ud af, at de ikke kan, bliver værestedet det eneste sted, de kan søge hen"

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblads hjemmeside

Lagt online 05.04.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!