Print

Kristeligt Dagblad: Mange ser talent som en gave, men det er også en opgave for livet

Kristeligt Dagblad 25.11.2016

25112016_Kristeligt Dagblad_Mange ser talent som en gave, men det er også en opgave for livet

Foto: Polfoto

Af: Morten Mikkelsen

I 2006 interviewede Kristeligt Dagblad fem talentfulde teenagere. Nu 10 år efter er de cirka 30 år og henholdsvis international cellosolist, Danmarks største tennisnavn nogensinde, kendt skuespiller i "Badehotellet", læge og folketingskandidat. Tre af de fem fortæller her om, hvordan de forvalter deres evner i en tid, hvor konstant kamp om synlighed udfordrer fordybelsen

At være talentfuld har altid været set som noget positivt, og de seneste 10 år er den offentlige besyngelse af talent, præstationer og succes ikke just taget af. Men som Noemi Katznelson, professor og leder af Center for Ungdomsforskning, konstaterer, er der samtidig sket en udvidelse af, hvad unge regner for efterstræbelsesværdigt. Børn og unge, der er dygtige i skolen, fordyber sig i sport og musik eller engagerer sig i samfundet, er stadig i høj kurs. Men man kan også få succes på at spille rollen som sig selv.

"Vi ser tendenser til, at vores traditionelle idéer om viden, uddannelse og dannelse bliver udfordret af, at unge blandt andet på sociale medier kan omsætte deres egen person som en vare, der både kan give indtægter og anerkendelse," forklarer ungdomsforskeren, der til næste år udgiver en bog om disse 2010'ernes "topmotiverede unge".

 Læs hele artiklen på Kristelig Dagblads hjemmeside (abonnement påkrævet)

Lagt online 01.12.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!