Print

Kristeligt Dagblad: Læreplads-boom kan løfte erhvervsuddannelsers status

Kristeligt Dagblad 1. oktober 2021

Af: Morten Mikkelsen

Antallet af nye lærepladser er det højeste i 10 år. Ifølge forsker afspejler udviklingen både et øget politisk fokus og den kendsgerning, at der er gang i den i dansk erhvervsliv.

[...]

Tidligere har vanskeligheder ved at skaffe lærepladser været med til at blokere for unges valg af erhvervsuddannelser, og derfor forudser Arnt Vestergaard Louw, der er lektor ved Center for Ungdomsforskning under Aalborg Universitet og forsker i udfordringer på erhvervsuddannelserne, at udviklingen vil påvirke en ungdomsgeneration, der typisk vælger det almene gymnasium, hvis de er i tvivl.

"I mange år har det været demotiverende, at man ikke kunne føle sig sikker på at kunne afslutte den uddannelse, man er begyndt på, fordi man mangler en læreplads. Når de unge finder ud af, at muligheden er bedre, vil det smitte af på erhvervsuddannelsernes status," vurderer han.

Lagt online 13.10.2021 af Karla Lyneborg

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!