Print

Kristeligt Dagblad: Klimaet er de unges kampplads

Kristeligt Dagblad 15.03.2019

Af: Ritzau

Den 15. marts kalder  bekymrede borgere i flere hundrede byer verden over deres politikere til klimakamp. Det er den unge generation, der råber højest.
Der er flere grunde til, at de unge kaster sig ind i klimakampen. Det mener Maria Bruselius-Jensen, som er lektor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

- Klima og miljøspørgsmål handler om klodens fremtid og om de betingelser, der er for de unges liv, så derfor bekymrer de sig særligt om det. De unge taler også om at brænde for en sag, og det bliver en meget sanselig oplevelse for dem. Det er vigtigt for de unge, at de virkelig gør og ser en forskel.

Ifølge Maria Bruselius-Jensen vil den nuværende ungdomsgeneration formentlig som den første ikke opleve at blive rigere eller højere uddannet end deres forældre. 

- Hvor skal de så hen som generation? Jeg tror, at klimaproblematikken er et af de store spørgsmål, som det er vigtigt for den her generation at besvare. Hvordan kan vi leve et godt liv, samtidig med at vi passer på vores klode? 

Lagt online 20.03.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!