Print

Kristeligt Dagblad: I teenageårene gennemgår hele familien forandring

Kristeligt Dagblad 12.11.2016

11112016_Kristeligt Dagblad_I teenageårene gennemgår hele familien forandring

Foto: Arkivfoto/Nima Stock

Af: Stina Ørregaard Andersen

Det kan være svært at være teenager, men det kan være næsten lige så svært og konfliktfyldt at have en teenager i hjemmet. Når den unge trækker sig væk, må forældrene give slip, men skal samtidig støtte og stille krav - og den balance kan være svær.

Anne Görlich, postdoc ved Center for Ungdomsforskning, mener, at udfordringer ved at være teenager forstærkes allerede fra grundskolen, hvor der er fokus på præstationer gennem tests og læringsmål:

"Hvis man ovenikøbet ikke er så bogligt stærk, kan man risikere, at man føler sig presset på mange forskellige fronter. Det er klart, at når de unge så kommer hjem til familien, kan det, sammen med hvad der ellers kører rundt af hormoner i en teenagekrop og den selvstændiggørelsesproces, de er i gang med, skabe nogle udfordringer i familien. Det kan være svært at finde balancen for alle parter". 


Læs artiklen på Kristelig Dagblads hjemmeside (abonnement påkrævet)

 

Lagt online 01.12.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!