Print

Kristeligt dagblad: Højskolen kan være et springbræt til erhvervsuddannelserne

Kristeligt Dagblad 06.11.21

Af: Jeppe Schropp 

Flere højskoler hjælper unge med at finde vejen til deres uddannelse. Og nogle har rettet blikket særligt mod erhvervsskolerne. 

[...]

Det man skal være opmærksom på, er, at den her gruppe af unge ikke har særligt mange andre steder at gå hen. Det siger Anne Mette W. Nielsen, som er lektor på Center for ungdomsforskning og del af et samarbejdsprojekt med fem højskoler, som skal styrke elevers faglige, personlige og sociale komptencer.

For netop den gruppe af elever er højskolerne en mulighed for at genopbygge tillid til uddannelsessystemet, hvor højskoleopholdet for andre tit er et pusterum mellem gymnasiet og universitetet, forklarer lektoren.

" Det, højskolerne gør, er, at de adresserer de sociale udfordringer."

Læs hele artiklen ved at tilgå Kristeligt Dagblad.

Lagt online 01.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forsker

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere
Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!