Print

Kristeligt Dagblad: Den unge generation kræver mere af fremtiden

Kristeligt Dagblad 13.06.20

Af: Benedikte Christine Rasmussen 

Længe har de unge været beskyldt for at opføre sig for pænt. Men deres stærke repræsentation i de antiracistiske demonstrationer verden over lige nu viser en generation, der stiller samfundet til ansvar frem for at vende problemer indad, mener dansk ungdomsforsker.

[...]

Den unge generation har ellers været kritiseret for at opføre sig alt for pænt. Hvor bliver oprøret af, har det lydt fra 68'er-generationen. Men nutidens unge har lært at kigge udad frem for at opfatte sig selv som problemet, og det er derfor, at det er dem, der er flest af i gaderne, uanset om protesterne handler om klimakamp eller antiracisme, vurderer Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet.

"Der har længe været en tendens blandt de unge til at tage alverdens dårligdomme på egne skuldre. Nu ser vi en spirende bevægelse af unge, som virkelig engagerer sig i de her globale sager. De unge kigger ud på samfundet og ser, at den fremtid, som generationerne før kan tilbyde dem, simpelthen ikke er attraktiv nok," siger hun.

Lagt online 16.06.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!