Print

Kristeligt Dagblad: "De unge voksnes høje forventninger til livet gør det svært for dem at have det godt"

Kristeligt Dagblad 30.08.2019

Af: Nanna Schelde og Vibe Lønstrup

At være ung i dag handler på den ene side om at nå i mål, inden man fylder 30 år, og på den anden side om at realisere sig selv. Planlægningsparadigmet skaber mindre tolerance over for omveje og valg, der falder uden for normen. 

(...)

At være ung i dag handler om komme i mål i de rigtige og meget klassiske kategorier som uddannelse, job og parforhold. Således minder det liv, mange unge håber på at skabe, til forveksling om deres egne forældres. Det siger souschef, forskningsleder og lektor ved center for ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, Niels Ulrik Sørensen, som forsker i unges overgange og trivsel.

”Parametrene for, hvornår man så at sige er nået frem i livet, er meget genkendelige. Det, de drømmer om at gøre, adskiller sig ikke meget fra forældrenes liv. Der er ikke nogen stor generationskløft eller afgrund og ikke stor forskel på værdierne, for de fleste unge har i dag et tæt forhold til deres forældre og deler i høj grad med dem, hvad de drømmer om og går efter.”

Lagt online 06.09.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!