Print

Kristeligt Dagblad: At flytte hjemmefra er blot de første museskridt mod voksenlivet

Kristeligt Dagblad 06.09.2019

Af: Nanna Schelde

For et par generationer siden var det at flytte hjemmefra i overvejende grad noget, man selv stod for. Man ringede på boligannoncer i avisen, tog til den by, man skulle flytte til, og besigtigede værelser og lejemål og pakkede efterfølgende sine ejendele i flyttekasser. Måske lejede man også selv en varevogn og shanghajede venner, der kunne hjælpe med at slæbe.

At flytte hjemmefra blev betragtet som at blive voksen, og derfor klarede man det meste selv. Det har ændret sig i dag.

Niels Ulrik Sørensen er souschef, forskningsleder og lektor ved center for ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. I forskningsprojektet "Den gode overgang" følger han sammen med forskerkolleger 36 unge og deres forældre, i de første år efter de unge er flyttet hjemmefra. Projektet forventes afsluttet i 2020. Han siger:

"En af de mest markante forskelle på de unge omkring de 20 og deres egne forældres generation er forældreengagementet. Mange forældre er rigtigt meget inde over og vælter nærmest med ind over dørtærsklen til de voksne børns nye liv. I nogle tilfælde overtager mor og far styringen. I andre tilfælde er de mere sparringspartnerne, der understøtter de unges valg."

Lagt online 06.09.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!