Print

Kristeligt Dagblad: Ældre og unge har altid været uenige. Hvor står kampen nu?

Kristeligt Dagblad 13.03.21

Af: Thilde Thordahl Andersen

Man kan foranlediges til at tro, at boomer-generationen og den såkaldte generation snow flake er i en strid, der aldrig har været større. Ifølge Maria Bruselius-Jensen, der er lektor ved center for ungdomsforskning på Aalborg Universitet, er konflikten ikke "synderligt stor". 

[...]

''Mange unge har tætte relationer til deres forældre og foretager slet ikke samme slags brud, som man tidligere har forbundet med overgangen fra barn til voksen. Derfor vil jeg ikke sige, at der er en kløft mellem boomer-generationen og de yngre generationer i dag, der er snarere tale om en relation.''

Det udelukker dog ikke, at der er diskussioner generationerne imellem, og Maria Bruselius-Jensen peger på, at rollerne i den sammenhæng ser ud til at være byttet rundt.

''Hvor det før i tiden var de ældre, som fremstod som de samfundsbevarende, og de unge, som fremstod som dem, der gjorde vold mod de eksisterende idealer og opførte sig uansvarligt, så er det i dag ofte de unge, der opdrager på de ældre. Jeg tror, mange ældre oplever at blive fortalt, hvordan de bør forstå tingene: 'Hov hov, du må ikke klæde dig ud som mexicaner', og 'det er ikke tilladt at klappe nogen i numsen' og så videre.''

Lagt online 15.03.2021 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere