Print

Konsulenter skal få flere virksomheder til at tage lærlinge

Politiken 30.10.2014

Af Marie Hjortdal og Pernille Mainz

Det er ikke nok at sende virksomhederne et brev med en høflig forespørgsel, når man vil have dem til at oprette flere lærepladser. Allerede fra næste måned skal 55 millioner kroner fra den vækstplan, Folketinget i sommer vedtog, bruges på at sende konsulenter på besøg hos virksomheder for at få dem overbevist om at tage lærlinge ind.

Hvis planen skal blive en succes, er det ikke kun virksomhederne, der skal hjælpes, understreger adjunkt Arnt Vestergaard Louw, der forsker i erhvervsuddannelser ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet. Også de unge skal vejledes i, hvordan de finder praktikplads i virksomheder. Når skolerne fremover skal holde snor i de unge ved samtaler, skal de ikke blot kontrollere elevernes praktiksøgning, siger han.

»Samtalerne skal indebære hjælp til, hvordan de unge kan gøre sig lækre og attraktive for virksomhederne - hvordan de kan præsentere sig godt og lave et godt cv.

Læs hele artiklen her

Lagt online 06.11.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!