Print

Konkurrencesamfund skaber eksamensangst

Kristeligt Dagblad 18.05.2015

Af: Vibeke Mikkelsen Hansen og Morten Mikkelsen

Mange unge studerende, især kvinder, lider af eksamensangst. Ikke kun på voksenundervisningscentre, men overalt i uddannelsessystemet lyder meldingen, at flere lider af eksamensangst. Niels Ulrik Sørensen, der er souschef ved Center for Ungdomsforskning, er medforfatter til den kommende bog 'Eksamensangst - et problem vi skal løse i fællesskab', hvor han sammen med Camilla Hutters har skrevet et kapitel om eksamensangst som et voksende problem i konkurrencesamfundet. Han udtaler til avisen:

"Der er lige nu nogle meget stærke strømninger i retning af, at det er vigtigt at præstere. Tilmed føler mange, at kun den perfekte præstation er god nok. Placeringen som nummer to, tre, fire, fem eller seks er ved at blive udraderet. Den gode middelpræstation af under pres, man er enten vinder eller taber."


Hele artiklen kan læses på forsiden af Kristeligt Dagblad | 18.05.2015

Lagt online 27.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!